TJ SOKOL PŘÍKAZY - TJ BLATEC 3:1 (1:1)

Branky: 10' Prázdný, 76' Kučera, 78' Večeřa M. - 1' Baďura J.

ŽK:5' Nevěřil, 44' Zbořil, 75' Prázdný - 27' Baďura J., 49' Hes M.

ČK: 48' Zaorálek (B)

Rozhodčí: Zdražil - Antoníček, Perutka

Diváků: 85

Sestava TJB: Čechák - Hes M., Zaorálek, Kadlec, Vlček - Večeřa, Baďura O., Tihlář, Špičák - Taichman, Baďura J.

střídající: Bareš, Boscato, Fojtík, Husák, 

Před utkáním v Příkazích jsme si byli vědomi, že nás nebude čekat nic jednoduchého. Mladý, takticky vyspělý a skvěle fyzicky připravený tým v čele s trenérským odborníkem. Tomu jsme taky podřídili celou předzápasovou přípravu, kdy naši trenéři naordinovali od posledního utkání s Novou Hradečnou absolutní klid až do pátku. V civilním zaměstnání měl každý za úkol si maximálně odpočinout, jak fyzicky, tak psychicky. V dnešní mediální online době plné facebooku, instagramu, tik toku apod. jsme navíc nechtěli předčasně odkrývat karty, takže páteční trénink zůstal pro veřejnost zcela výjimečně uzavřen. Naopak sami jsme se chtěli dozvědět co nejvíce informací z tábora domácích. Bohužel lodivod Příkaz si informace pečlivě střežil a taktiku na utkání dokázal udržet až do poslední chvíle v tajnosti. Když ani nejbližší knihovna v Tážalech nedisponovala žádnou příručkou o moderní kopané, bylo jasné, že nám nezbyde nic jiného, než hrát naši hru.

Předzápasové pokyny zněly jasně: nedělat z toho vědu, je to Okresní přebor. Lidi se chtějí bavit, žádný velký umění. Po zralé úvaze volíme rozestavení 4-4-2, které praktikujeme od založení oddílu v roce 1969.

Zdá se, že zvolená taktika nemá slabinu. Hned v první minutě dáváme šéfovi domácí střídačky ochutnat jeho vlastní medicínu. Gegenpressingem, na který jsme zvyklí např. u hráčů Liverpoolu, získáváme míč před pokutovým územím domácích, následně se po vzoru Dembelého prezentuje M. Hes rychlým a přímočarým průnikem do vápna, kde na konci akce stojí J. Baďura - 0:1. Z vedení se však neradujeme dlouho a náš systém vykazuje první chybičky. V 10.min. si na přihrávku z levé strany naběhl Prázdný a vyrovnal - 1:1. K většímu ohrožení branky domácích nevedlo ani značné množství rohů, která jsme měli k dispozici.

Hned ve 48.min. přichází důležitý a zřejmě klíčový okamžik utkání. Zaorálek nedovoleně zastavuje Večeřu a následně vidí z rukou rozhodčího Zdražila červenou kartu. Odolávat jsme domácím dokázali až do 76.min., kdy se prosadil Kučera - 2:1. Když se o dvě minuty později trefuje Večeřa, je rozhodnuto - 3:1.

K výkonu sudích se nikdy obsáhle nevyjadřujeme, nebudeme to tedy činit ani teď. Jen ve zkratce: je jen otázkou času, kdy rozhodčí Zdražil a pomezní Antoníček zamíří do vyšších soutěží. Lidí, kteří odvádí kvalitní práci, je totiž v dnešní době ve všech oborech nedostatek.

Další utkání je na programu 17.9, kdy od 15:30 hostíme FC Lužice.

Utkání očima trenéra TJ SOKOL PŘÍKAZY (Pavel Rűcker):

Nezvyklý čas domácího utkání, a to v neděli, přijel težký soupeř, který se poslední sezóny umístil v oblasti postupu - Blatec, na který jsme se připravovali. Změnili jsme rozestavení a s podporou našich fans jsme v kabině stanovili jasný cíl 3 body. Takto nabuzení inkasujeme v první minutě, facka zleva zprava, měli jsme před sebou 89 minut a víra ve vítězství nezmizela. Chyby jsme dělali, ty patří k fotbalu, naše kombinace nabíraly na kvalitě a intenzitě, zaslouženě vyrovnáváme, opět naše parketa, nacvičené útočné akce trápí soupeře. Blatec měl jednoduchou taktiku, a to minimum přihrávek, hodně soubojů a nákop na 2 útočníky. Tato jednoduchá taktika byla účinná, hlavně jeden z útočníků nepřipomínal fotbalistu, ale wrestlingového zapásníka. První půlku nám tyto souboje dělaly obrovské problémy, navíc se nám v zápase objevil takový nešvar = hosté začali padat jak hrušky a "penalta" volali na rozhodčího takto až do konce utkání. Hostující lavička málem explodovala nesouhlasem, vulgární slova na rozhodčího neměla konce. Konečně rozhodčí, který ustál tlak. Poločas - v kabině si ukazujeme, v čem se musíme zlepšit, kde děláme chyby a jak soupeř zvolil taktiku. V druhé půli potřebujeme zvýšit obrátky a být produktivní, získáváme územní převahu, fyzicky se utkání přelévá na naši stranu, tvrdá práce se konečně projevuje, soupeř brání a dál hraje na brejky. Převaha se stupňuje a soupeř jde po Krpálkově chvatu do 10! Někdy je to výhoda, někdy to svazuje, soupeř se semkne a vytvoří obranný val, který se těžko překonává, střídání vyšlo krásná branka a Kawasaki odčinil Bohuňovice, teď už máme spoustu pološancí a Dinner, který byl oprávněně v pátek v Újezdu vyznamenán na benefičním utkání, střílí rozhodující branku na 3:1. Druhé vítězství v řadě má velkou váhu, pochvala za práci, trpělivost, nasazení s cílem bojovat a vyhrát, tak se má chovat tým a parta. A aby toho nebylo málo, náš "B" tým taky vyhrává. Radost za 6 bodů. Jeden klub, jeden tým! 

TJ Blatec
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!