Hosté berou dva body

TJ BLATEC - SOKOL ÚJEZD 2:3 p.k. (1:1)

Branky: 9' Baďura O. (pk), 80' Vilímec - 23' Piruch (pk), 75' Caletka

ŽK: 42' Hes M., 49' Zaorálek, 50' Kypěna, 76' Brzobohatý, 90' Janeček - 52' Rozsypal, 86' Demeter, 90' Jonáš

ČK: 83' Bednář (Ú)

Rozhodčí: Borovička - Bažant, Hanus

Diváků: 120

Sestava TJB: Čechák - Hes M., Taichman, Zaorálek, Bareš - Kypěna, Baďura O., Tihlář, Janeček - Hes J., Vilímec

střídající: Brzobohatý, Kubíček, Vlček

Po více jak půlroční pauze se v Blatci opět mohlo jít na fotbal. Našim již tradičním soupeřem pro úvodní utkání sezóny je Sokol Újezd. Ne jinak tomu bylo i letos.

Tradiční nástup domácí ofenzívy se (zřejmě i vlivem dlouhé pauzy) nekonal a průběh utkání byl od samého začátku více jak vyrovnaný. Hosté těžili zejména z přihrávek kapitána Demetera. Po jedné z nich postupoval hostující Spurný zcela sám na Čecháka. Ten se však blýskl skvělým zákrokem a uchránil nás před inkasovanou brankou. V naší první vyložené šanci se objevil J. Hes, kdy obešel gólmana, ale jeho následnou střelu však stačil zblokovat hostující obránce. Podobná akce se opakovala i o chvílí později a po souboji brankáře Gazdíka s naším útočníkem se kopala penalta. K míči se postavil O. Baďura a bezpečně proměnil - 1:0. Záhy mohl vyrovnat Piruch, ale trestný kop těsně před hranicí pokutového území mířil nad Čechákovu branku. Litovat však dlouho nemusel, neboť ve 23.min. se kopala penalta i na druhé straně. Tentokrát už Piruch mířil přesně a vyrovnal - 1:1. Skóre na naši stranu mohl posunout Vilímec, ale v dobré příležitosti přestřelil.

V samém úvodu druhé půle mohl skórovat J. Hes, ale mířil pouze do boční sítě. I jeho další únik brankou neskončil, tentokrát jej vychytal hostující Gazdík. Na branky se tak čekalo až do poslední čtvrthodinky zápasu. V 75.min zůstal před naší brankou osamocený Caletka a zmrazil blatecké diváky - 1:2. Po několika neproměněných šancích byla na naších kopačkách cítit nervozita, zvlášť když časomíra ukrajovala poslední minuty z utkání až nebývale rychle. Nezbývalo, než vrhnout všechny zbylé síly do útoku a vydolovat z tohoto utkání alespoň nějaký ten bod. Povedlo se to po střele Baďury, jehož pokus dorazil do sítě Vilímec - 2:2. V závěru utkání jsme dokonce sahali po všech bodech. V 82.min. zatáhl Bednář za záchranou brzdu a po faulu na J. Hese musel pod sprchy. Následný Baďurův trestný kop byl však zblokován. Stejný hráč dostal k dispozici o chvíli později ještě jeden pokus. Ani tento však ze vzdálenosti 16m mezi třemi tyčemi neskončil. Utkání tak skončilo nerozhodně 2:2. V penaltové loterii byli nakonec úspěšnější hosté a odvezli si tak z našeho trávníku dva body.

Penaltový rozstřel: Baďura O. (+), Tihlář (-), Janeček (+), Hes M. (+)

TJ Blatec
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!